MENORCA - DISSABTE 6 D'AGOST
MONTBLANC - DISSABTE 5 NOVEMBRE
×

Benvingudes i benvinguts!

4 abril, 2020

S’apropa el final de l’estiu; els dies s’escurcen i la rutina ja és a la volta de la cantonada. No desespereu, però, perquè encara queda temps per a gaudir d’uns moments estiuencs màgics abans de tornar a l’enrenou del dia a dia. Encara queda temps per a assaborir les essències de la vida: els productes de la terra, el bon vi, la música en directe… A més a més, tot això és possible en un marc incomparable i d’allò més acollidor com és la preciosa vila medieval de Montblanc, capital de la comarca de la Conca de Barberà.

Carrerons amb encant, racons plens d’història i de llegendes cavalleresques, una catedral del vi i un recinte emmurallat que us transportarà a una època daurada del municipi, entre molts altres atractius… Paga la pena fer una escapada a Montblanc en qualsevol moment de l’any. Posats a triar, però, si veniu a finals d’agost, us acollirà una vila que durant dos dies s’omple de música de la bona, de la mà d’artistes de renom, tant de casa nostra com del panorama internacional. El Essències jazz Festival és la millor manera d’acabar de recarregar les piles per a poder tornar a la feina amb energia i positivisme.

Aquest 2020, Essències arriba al lustre, que es diu aviat! Sí, aquesta serà la cinquena edició d’un festival plenament consolidat que des d’un bon principi s’ha destacat entre les propostes culturals estiuenques del país pel seu maridatge de les cultures gastronòmica i musical, en plena sinergia amb la vila que l’acull, i pel seu afany de sorprendre el públic assistent amb un elenc variat d’artistes de primer nivell, sempre amb la qualitat per sobre de la quantitat.

Una fita tan especial mereix un cartell a l’alçada, i de ben segur que la cinquena Essències mantindrà el llistó alt, amb una tria d’artistes tan treballada com les anteriors. Mentrestant, fem un repàs del talent musical que ha trepitjat l’escenari del festival al llarg de les quatre primeres edicions.

Us hem preparat una playlist amb diferents artistes que han passat per Essències, des del llegendari músic britànic Omar, pare del neo-soul i cap de cartell de la primera edició, al mític cantant de Sopa de Cabra Gerard Quintana, que junt amb Quimi Portet i Xarim Aresté va formar part del cartell de luxe de rock català que va tancar la quarta edició. Des de la barreja d’estils de la talentosa cantant i compositora catalano-brasilera Namina als ritmes cubans del trompetista virtuós Carlos Sarduy (Ojos de Brujo), passant pel reggae i boogaloo de The Gramophone Allstars, i el funk i gòspel de les The Sey Sisters, tots els estils musicals troben una acollida calorosa a Essències, però si hi ha un gènere de música que té un lloc d’honor en aquest festival, és el jazz: Llibert Fortuny, La Vella Dixieland, Perico Sambeat, Gorka Benítez i Andrea Motis, entre altres, han contribuït a establir Essències com a un dels festivals jazzístics de referència del país. Gaudiu dels sons del Essències jazz Festival !

Estigueu atents per a no perdre-us la programació del festival d’enguany. A més d’informar-vos de totes les novetats sobre la cinquena edició, aquest espai estarà dedicat a la música, a la gastronomia, a la viticultura, al patrimoni… a les coses bones de la vida: les essències.
Fins aviat!

  • Categories