MAÓ, MENORCA - 1/AGOST
MONTBLANC - 27, 28 i 29/AGOST
BARCELONA 2-17-29 OCT / 7 NOV
×

El Petit de Cal Eril

  • Rock
  • Divendres 28 Agost | 20:30 h.
  • Plaça Sant Francesc
    Montblanc

    Cara B

El Petit de Cal Eril (Guissona, 5 d’octubre de 1981), àlies de Joan Pons Villaró, és un músic català amb un estil musical entre el folk-rock i la psicodèlia.

Originari de la Segarra, Joan Pons de Ca l’Eril, es va donar a conèixer amb la maqueta Per què es grillen les patates?, auto-produïda i auto-editada el 2007 i guardonada amb el premi a la creativitat del TR3SC que l’any 2012 seria reeditada en viníl. En aquesta primera fase, Pons s’acompanyava de David Paco (baix), Lluís Rueda (sorolls), Dani Díaz i Dani Domene (percussions).

Va començar la seva carrera l’any 2007 i des de llavors ha publicat set discos de llarga durada.

“Energia fosca, tu ets la llum de totes les coses”

Sabem que l’expansió accelerada de l’univers no s’explicaria sense la presència d’una misteriosa energia fosca. Una energia que s’intueix, que ha d’existir però que ningú ha pogut percebre mai.
El Petit de Cal Eril se suma a aquesta hipòtesi amb un nou recull de cançons que travessen el cosmos per generar al seu voltant una força gravitacional imparable. Com les esferes blaves que en presideixen la portada.
El nou disc “Energia fosca” entra en íntima col·lisió amb els immediatament precedents “La força” (2016) i el celebrat “△ ” (2018).
Ve a arrodonir un cicle de creixement forjat des de la base per un grup que defensa el seu projecte en primera persona, des de la trinxera i amb la màxima tenacitat: sense parar de tocar en directe i amb un inusitat ritme de producció de discos.
Les partícules elementals que acabarien conformant el nou disc es van accelerar en un punt indeterminat de les muntanyes de Prades on el grup va instal·lar el seu sincrotró portàtil, alimentant-lo tan sols amb llum solar. L’impacte de la radiació ultraviolada en la matèria obscura va acabar marcant el singular caràcter del disc, on s’alternen moments de màxima luminància amb atmosferes inquietants