MENORCA - PENDENT DE CONFIRMACIÓ -
MONTBLANC - 26, 27 i 28 / Agost '21
×

Richard Spaven Trio

  • Jazz
  • - per confirmar -
  • Sala La Nau
    Barcelona

Richard Spaven (Londres, Regne Unit) es va formar de jove com a bateria de jazz, tocant amb diferents big bands i altres formacions jazzístiques, sempre pendent, però, dels últims sons del hip hop de l’època, com ara NWA o Public Enemy. La seva passió per la música electrònica es remunta als anys 90, amb l’explosió del drum & bass a Londres de la mà de Metalheadz i Photek, entre d’altres, i abasta altres gèneres més recents, com ara dubstep i broken beat. Aquesta barreja eclèctica d’estils emergeix amb força a la seva música, començant per l’EP Spaven’s 5ive (2010) i continuant pels àlbums Whole Other (2014), The Self (2017) i Real Time (2018), enrregistrat aquest últim a Real World Studios, el prestigiós estudi de Peter Gabriel a prop de Bath, Anglaterra. Amb un estil únic i subtil, Spaven també ha sabut passar pel seu filtre de bateria la influència d’alguns dels molts artistes il·lustres amb els quals ha treballat al llarg de la seva carrera, tant a l’escenari com a l’estudi, com ara The Cinematic Orchestra, Guru’s Jazzmatazz, Flying Lotus, Gregory Porter, José James i, més recentment, Jordan Rakei and Jameszoo, sense oblidar el prodigiós guitarrista Stuart McCallum, amb qui ha col·laborat de forma habitual des que es van conèixer tocant plegats a The Cinematic Orchestra.

El cantant José James (Blue Note) ha dit d’ell que “Richard Spaven és un dels artistes més singulars del món. Triple amenaça com a bateria, compositor i productor, té una veu autèntica, plena de claredat i promesa. És el punt de trobada entre el jazz i el món”. Spaven transcendeix gèneres musicals, ocupant un espai entre el jazz, la cultura de club i l’electrònica, transmetent la seva passió per tots aquests estils en cada disc. És capaç d’imprimir la seva autenticitat tant al seu material original com a versions de temes mítics del drum & bass (el portentós The Hidden Camera de Photek a The Self) i del jazz funk (el magnífic Celestial Blues de Gary Bartz a Real Time, amb la veu celestial de Jordan Rakei). No perdeu l’oportunitat de sentir aquest gran músic a Barcelona. El 2 d’octubre teniu una cita.

Richard Spaven té l’habilitat de mantenir el tempo de forma meticulosa, movent-se entre ritmes complexos sense perdre mai el groove. Com diu ell mateix, “Al capdavall, el groove ho és tot”. Aquesta precisió, creativitat i finor expliquen la seva gran popularitat no només a festivals arreu del món sinó també a tallers i esdeveniments específics de bateria, com ara el UK Drum Show o el Porto Drum Show.