MENORCA - PENDENT DE CONFIRMACIÓ -
MONTBLANC - 26, 27 i 28 / Agost '21
×

El festival

Essències jazz festival neix com a projecte l’any 2015. Pretén, amb el jazz com a fil conductor, lligar la música amb la gastronomia local i l’activisme social. La trobada és organitzada per l’associació cultural que dur el mateix nom. I Montblanc, la capital de la Conca de Barberà, és la seu principal que ha acollit les primeres quatre edicions d’estiu.

Aquest 2020 la criatura torna a créixer, primer per la bona acollida que té any rere any el festival i per l’altre, a causa de la situació actual que ens ha obligat a reestructurar-ho tot per donar cabuda al mateix nombre de visitants sense deixar de complir estrictament la normativa vigent.

L’èxit continuat que ha tingut la proposta va fer viatjar l’any passat el projecte Essències a Menorca. Aquest 2020 seguim endavant amb la proposta i serà el pròxim 1 d’agost a Es Claustre (Maó), on el jazz, el flamenco i els licors autòctons maridaran amb la música de Marco Mezquida & Chicuelo. Aquest concert a terres menorquines serà l’aperitiu per a la programació d’aquest estiu a Montblanc els dies 27, 28 i 29 d’agost.

En aquesta cinquena edició el projecte aterra també a Barcelona: En format de cicle de concerts i de febrer a novembre, sempre que les circumstàncies ho permetin, podrem veure a diferents sales de la ciutat les bandes més representatives de la nova escena jazzística mundial. Essències vol aportar un punt de frescor a l’oferta de la ciutat amb bandes que fusionen jazz amb les últimes tendències i corrents més avantguardistes de la música electrònica o el hip hop.

Si en les passades edicions es van oferir nits de vins i música amb el millor de l’escena internacional com son en Carles Benavent, Omar Lyefook, Andrea Motis, Eska, Gorka Benítez, Raynald Colom, Perico Sambeat, The Gramophone Allstars, Llibert Fortuny, Carlos Sarduy, Paula Grande, o la Sara Pi), enguany no serà menys el talent que trepitjarà els escenaris d’Essències: Marco MezquidaChicuelo, Ignasi TerrazaHoracio Fumero, Josep Maria Farràs, Giulia Valle o la Mayte Martín entre d’altres.

La Cara B de l’Essències jazz Festival:

A propòsit d’aquest creixement fa ja 3 anys que vam recollir també les demandes del nostre públic d’afegir al cartell propostes d’altres gèneres més enllà del jazz. Així vam crear el Cara B de l’Essències: Un dia extra dins del festival on tinguessin cabuda totes aquestes propostes de qualitat d’estils com el soul, el rock o el reggae.
Sota aquest nom, a anteriors edicions vam poder gaudir de Dr. CalypsoAdala, Gerard Quintana, Quimi Portet, Xarim Aresté, entre d’altres. Aquest cinquè any comptarem amb l’Albert Pla i El Petit de Cal Eril.

Tot està preparat i a punt per gaudir a través de gust, oïda i molta ànima d’artistes i públics.